Yüz Gençleştirme
Yüz derisi, derialtı yağ dokusu, mimik kasları, yağ yastıkçıkları ve kemik dokusunun her birinde yıllar içerisinde genetik ve yerçekimi, sigara, alkol, makyaj, düzensiz yaşam, hastalıklar gibi çevresel faktörlerin etkisi ile yaşlanma yönünde birçok değişim söz konusudur. Yüz derisi homojen rengini kaybeder, lekeler oluşur, daha pürüzlü ve sert bir hal alır.
Cilt tonusunu kaybeder, gözaltında çukurluklar, yanaklarda sarkmalar, dudak kenarlarında aşağı doğru hareket ve kenarlarında boşalmalar, dudaklarda incelme görülür.
Kaşlar düşer, alın ve göz çevresi ile dudaklarda özellikle sigara içenlerde kırışıklıklar oluşur. Yüzde hem hacim olarak azalma olurken hem de aşağı doğru sarkmalar olur. Hacim olarak azalma sadece yumuşak dokuda değil kemik dokuda da olur.
Bu değişikliklerin düzeltilmesi için hastalara değişik yöntem ve teknikler aynı anda ya da aşamalı olarak uygulanabilir. Bu durumun hasta ile tartışılması ve istekler ile elde edilebilecekler ile kullanılanılacak yöntemlerin gözden geçirilmesi gerekir. Basitten komplikeyte doğru bir gidiş olabileceği gibi, Başlangıçta uzun ve komplike bir yol seçilebilir. Burada amaç, en kolay ve detaysız bir biçimde hastaya istediklerini verebilmektir.
Bu gerekler hastaya sadece dolgu uygulama, peeling ya da cerrahi olarak yüz, boyun ve midface germe ya da blefaroplasti ile verilebilir.